top of page
FIL-Backdrop.png
  • jon41347

Kampledere fra hele verden :)

I dag, onsdag 10. januar stenger påmeldingen for lag til årets Fjellhammer Cup. 250 lag er klare og venter med spenning til sommerens vakreste eventyr. I kulissene har vi jobbet parallelt med å rekruttere dommere, og vi er stolte av at mange allerede har meldt sin ankomst. Ikke bare kampledere fra vår egen region, men også fra resten av landet samt noen fra utlandet. Faktisk får vi besøk av pipeblåsere helt fra India, så dette gleder vi oss til.


Vi tok en prat med to av dommerne som har meldt seg på. Jøran og Svein Idar setter seg på flyet fra Bodø og tar turen til Østandet for å bidra med det de er gode på. Vi lurte på hvorfor de valgte å bli med på Fjellhammer Cup, og dommerne er samstemte i sitt svar.- Vi har jobbet med å finne en turnering i Norge med kvalitet og nivå for å utvikle oss videre som dommere. Vi ser på det som viktig å dømme utenfor egen region slik at vi kan møte nye lag og lagene kan møte nye dommere. Siden vi ikke kan delta på så mange turneringer utenfor ordinært seriespill er det viktig for oss å velge en turnering vi kan få utbytte av. Vi tror at turneringen passer våre behov, både i forhold til nivå og mengde kamper på aktuelt nivå. Denne cupen har også kort vei mellom flatene, noe som gjør logistikken lettere.

 

Hva forventer dere å få ut av helgen?


- Vi venter oss en langhelg med mye håndball og godt humør sammen med andre dommere, trenere og spillere. Videre har vi en forventning om å høste erfaringer fra håndball på et bra nivå og påfyll av mange gode situasjoner i referansebanken. Det er også mulig vi forventer å være stiv og støl på søndagen og i et par dager etterpå.

 

Da både Jøran og Svein Idar har vært aktive dommere i over to tiår lurte vi på om de hadde noen tips for å bli en bedre kampleder? Svarene kom kjapt og er noe yngre dommere kan ta med seg inn i egen læring.


- Ha en god dialog med alle involverte og være åpen for innspill

- Kommuniser og døm på det nivået kampen krever

- Evaluer egne prestasjoner og finn utviklingsområder


Vi takker for praten og informerer samtidig om at vi fortsetter suksessen fra i fjor med egne dommerveiledere. I tillegg får alle dommerne X-kortet helt gratis, samt at vi dekker kost og losji samt transport til og fra Gardermoen for de tilreisende dommerne.


Vil du være med på sommerens vakreste eventyr og skape gode opplevelser for deg selv, kollegaer og tilreisende lag? Meld deg på her!

326 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page