top of page
PhotoRoom-20230203_232847.png
  • jon41347

Går mot rekordpåmelding i Fjellhammer Cup

Det er fortsatt over åtte måneder igjen til Fjellhammer Cup 2024 går av stabelen, men allerede har 151 lag meldt sin ankomst. Det er tall cupen aldri har sett maken til, ei heller når den het BonAqua Cup og samlet nær 400 lag.


– Dette er langt over forventing, sier turneringsansvarlig Jon-Arne Kamsvåg. Han jobber nå hver dag for å sørge for en best mulig gjennomføring av cupen, og danne grunnlaget for det hårete målet som ble satt etter pandemien: At dette skal bli verdens største innendørs håndballturnering i løpet av de fem neste årene.

Lørenskog er strategisk plassert med kort avstand til både hovedflyplassen og toglinjene inn mot Østlandet. Dette gjør det naturlig for flere utenlandske lag å legge turen til Fjellhammer Cup. I tillegg er datoen valgt ut i fra ønsket om å være den naturlige avslutningsturneringen for håndballfamilien.


Og at klubben og cupen er plassert akkurat i Lørenskog Kommune er Jon-Arne svært glad for: – Både politisk og administrativt har vi fått svært god drahjelp i årene som har vært. Nå er det vår tid å gi noe tilbake. For det er klart at denne dimensjonen sørger for ringvirkninger kommunen. Uten å dra for store paralleller til Norway Cup så ser en hvor mye den har betydd for både idrettslag og næringsliv.


14 spilleflater i bruk Til den kommende cupen er hele 14 spilleflater booket og klar for å ta i mot store og små håndballspillere. Alle arenaene ligger innenfor en fem minutters biltur. En så intim turnering blir satt pris på av tilreisende klubber som ikke er vant til slike fasiliteter. – Vi har fått mange påmeldinger fra klubber som påpeker at det er nettopp denne intimiteten de jakter slik klubben kan følge sine egne lag og heie, sier Jon-Arne. Men selv med så mange baner er det en smertegrense for hvor mange lag som kan være med.


– Vi må nok stoppe med rundt 300 lag denne gangen, men deretter har vi planer om å utvide via L1 (toglinjen mellom Oslo og Lillestrøm) og bruke anlegg både i Oslo og Lillestrøm. Dette får vi til uten at det skal gå utover kvaliteten og intimiteten. Det eksisterer over 40 spilleflater innendørs innenfor 15 minutter fra Fjellhamar Arena. Det gir en samlet kapasitet på nærmere 1000 lag som altså vil sørge for å bli verdens største innendørs håndballturnering.

– Da er vi bare noen hundre lag unna Partille Cup i størrelse, smiler turneringslederen lurt.


Halvparten av kapasiteten allerede Når kapasiteten på 300 lag er nådd blir det ventelister. Vi vil nødig si nei til lag som vil være med på Sommerens vakreste eventyr, men kvaliteten er viktigere enn kvantiteten i denne sammenhengen. Lagene skal ønske å komme tilbake år etter år, og da må vi vokse proporsjonalt med organisasjonen som skal håndtere at 5000 spillere, ledere og dommere. – I tillegg kommer publikum så her kan vi fort øke Lørenskogs befolkning med 20 % mens cupen arrangeres, avslutter Jon-Arne.71 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page